Mr. Fuji

Det råder ingen brist på sevärdheter i Japan. Åker man dit för första gången så är i princip ALLT värt att se, från de små ramen-shopparna till pachinko-maskinerna till gatornas neonskyltar till modet till cykelgaragen – men här kommer vi att fokusera på de större sakerna. Det finns så mycket att se och göra bara i Tokyo att man lätt fastnar där hela resan, men det är verkligen värt att besöka andra platser också!

Mt. Fuji

Fujiberget är ikoniskt för Japan och har gett namn åt många varumärken, restauranger och så vidare. Utöver själva berget hittar man De fem Sjöarna, som är kända för sin skönhet. Här kan man även göra mycket annat, så som att segla eller gå på nöjesparker. I närheten ligger Hakone, där det finns varma källor (onsen).

Körsbärsblomster (Sakura)

I slutet av Mars och början av April börjar körsbärsträden att blomstra i Tokyo, även om de börjar tidigare i övriga delar. Då är gatorna på många platser fodrade av de vit-rosa blommorna och folk kommer från hela världen för att få se dem. Det är en underbar tid att besöka Japan på, särskilt om man inte gillar när det är för varmt (vilket sommaren kan vara).

Nara parkNara Park

I närheten av Kyoto ligger Nara, som delvis är känd för sin vackra natur och många shrines, men är mycket mer välkänd för att den är fullkomligt knökfull av nästan tama hjortar som äter ur handen på besökare. Det är häftigt, men kan även vara överväldigande att bli helt omgiven av hungriga hjortar, så stanna inte för långt in på kvällen.

Tempel och Shrines

Det finns hur många imponerande tempel och shrines som helst, nästan var man än befinner sig i Japan. Det är väl värt att besöka ett par av dem, så som Kiyomizu-dera Temple i Kyoto, som är känt för sin träkonstruktion, eller Daigo-ji med sina fantastiska vyer.

Tokyo Sky Tree

I världens näst högsta byggnad får man en enastående utsikt över en av världens största städer. Du kanske till och med kan se ditt hotell?

Allmänt i JapanSushi

Kulturen i Japan är som sagt väldigt unik och spännande på många ställen. Det är definitivt värt att besöka någon eller några av temarestaurangerna i Tokyo, där personalen är utklädda till allt möjligt och spelar sina roller fullt ut. Har du någonsin velat äta inuti ett TV-spel, en animé-serie eller bli serverad av ninjor, elaka hembiträden eller kanske klappa en uggla medan du sippar på en kopp te? I Japan är allt möjligt.